Білорусь запросила українських експертів відвідати молокопереробні заводи

П'ятниця, 16 березня 2012, 15:06

Департамент ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства і продовольства Білорусі надіслав офіційне запрошення Державній ветеринарній і фітосанітарній службі України відвідати білоруські молокопереробні підприємства.

У ході документарної перевірки щодо діючої в Білорусі системи державного контролю за безпекою харчових продуктів, в української сторони виникли додаткові питання, перелік яких направлений до Мінська 15 березня, передають AgroNews.

Лише після опрацювання у Києві відповідей на поставлені питання, можна буде говорити про інспектування українською стороною білоруських підприємств.

Нагадаємо, 6 березня білоруській стороні були направлені протоколи випробувань, результати досліджень та інша наявна у Держветфітослужби України інформація стосовно кожного випадку виявлення невідповідності показників безпечності білоруської продукції, які документально підтверджують обґрунтованість заявлених претензій.

Реклама:

У Держветфітослужбі України зазначають, що наразі вжито всіх заходів для подолання непорозумінь, що інколи виникають в процесі обміну інформацією і очікують на аналогічні кроки від білоруських колег.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: