Вищий госпосуд дозволив Фірташу поки не віддавати півмільярда боргу “Нафтогазу”

П'ятниця, 16 березня 2012, 14:05

Вищий господарський суд задовольнив касацію “Сєвєродонецького об'єднання “Азот” на рішення судів попередніх інстанцій щодо стягнення з цього заводу близько 510 млн гривень на користь “Газ України” - “дочки” НАК “Нафтогаз”.

“Касаційну скаргу "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" задовольнити. Постанову Донецького апеляційного госпсуду від 05.12.2011 р. та рішення госпсуду Луганської області від 24.03.2011 р. у справі № 9/11/2011 скасувати. Справу № 9/11/2011 передати на новий розгляд до госпсуду Луганської області”, - йдеться в рішенні Вищого господарського суду.

Як відомо, "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" контролюється олігархом Дмитром Фірташем.

Розглядаючи рішення судів попередніх інстанцій Вищий господарський суд дійшов висновку: “в порушення вимог ч. 1 ст. 43 ГПК України, оскаржувані рішення та постанова прийняті без повного та всебічного з'ясування всіх суттєвих обставин справи та оцінки доказів, що мають юридичне значення для її розгляду і вирішення спору по суті.

Реклама:

Газ на “Сєвєродонецьке об'єднання “Азот” постачався “Газом України” на підставі договору від 22 грудня2009 року і додаткових угод, які сторони уклали в березні - серпні 2010 року.

Як повідомлялося, в українських судах різних інстанцій розглядається відразу кілька позовів "Газу України" до виробників азотних мінеральних добрив, підконтрольних Дмитрові Фірташу.

Згідно із держреєстром судових рішень, з підприємств Фірташа просять стягнути понад 2,6 млрд гривень (близько 330 млн доларів) за поставлений в 2010-2011 роках природний газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!