Уболівальники Євро-2012 отримають "спецкоридори" на митницях СНД

П'ятниця, 16 березня 2012, 10:27

Митні служби Росії та України, а також їх білоруські колеги мають намір виділити спеціальні коридори для вболівальників у пунктах пропуску на держкордоні під час проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на прес-службу російського митного відомства.

"Планується забезпечити постійний моніторинг руху транспортних засобів, особливо напередодні проведення матчів, і виділити окремі коридори в пунктах пропуску для здійснення контролю тих транспортних засобів, які прямують на чемпіонат "Євро-2012". В рамках цих заходів особлива увага буде приділена синхронізації роботи митних органів у пунктах пропуску та організації оперативного інформаційного обміну між ними з метою запобігання черг", - ідеться у повідомленні.

Як уточнює прес-служба Федеральної митної служби (ФТС) Росії, враховуючи прогнозоване зростання навантажень на митників під час проведення Чемпіонату Європи з футболу, митні служби трьох країн розробляють заходи щодо достатнього укомплектування підрозділів митних органів, розташованих в пунктах пропуску.

Реклама:

Обговорення питання про заходи, присвячені проведенню Чемпіонату Європи з футболу, відбулося в рамках 3-го засідання об'єднаної колегії митних служб держав-членів Митного союзу, який пройшов 15 березня в білоруському Вітебську.

У зустрічі брали участь керівник ФМС Росії Андрій Бельянінов, голова Державного митного комітету Білорусі Олександр Шпилевський і голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік.

"В ході робочої зустрічі було заявлено про спільні зусилля зі створення сприятливих умов для перетину кордону вболівальниками, які бажають відвідати матчі континентальної першості, що проводяться на території України, і для переміщення товарів, призначених для організації та проведення чемпіонату. Зокрема, передбачається максимально спростити митні процедури при перетині кордону", - відзначається в прес-релізі ФМС.

За результатами зустрічі був підписаний меморандум про наміри між митними відомствами трьох країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!