Депутати не хочуть знати, що і за скільки Україна купувала до Євро-2012

Середа, 14 березня 2012, 12:30

Верховна рада відмовилася від пропозиції вислухати доповідь уряду про державні закупівлі до Євро-2012 без тендерів.

За проект постанови про те, щоб заслухати інформацію Кабінету міністрів щодо закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти для потреб, пов'язаних із підготовкою та проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, у середу проголосували лише 164 депутатські картки, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Як пояснив автор проекту віце-спікер парламенту Микола Томенко, коли Рада приймала рішення про держзакупівлі до Євро без тендерів, за його ініціативою була внесена поправка, відповідно до якої парламент повинен був контролювати використання цих коштів, а уряд - звітувати про це кожні півроку.

"У січні півроку пройшло. Ми хотіли б почути від уряду, чи підтверджує він ту інформацію, яка міститься в ЗМІ, про зловживання і на місцевому рівні, і на рівні Кабінету міністрів, з коштами державного бюджету при підготовці до Євро-2012", - зазначив він.

Реклама:

У свою чергу, депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов зазначив, що його фракція не підтримає цей проект, оскільки подібна ініціатива є політичним піаром.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!