НКЦПФР дозволила продовжувати термін обігу облігацій

Вівторок, 13 березня 2012, 11:21

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) внесла правки до положення "Про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу", встановивши порядок продовження терміну обігу облігацій.

Внесені зміни в документ пройшли процедуру узгодження з державними органами, учасниками ринку і тепер проходять процедуру реєстрації в Міністерстві юстиції, пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на прес-службу НКЦПФР.

Зміни до закону "Про цінні папери та фондовий ринок", які дозволили емітентам продовжувати термін обігу облігацій, були внесені ще в жовтні 2010 року, нагадує видання.

Згідно з ними, емітент може прийняти таке рішення тільки у разі викупу ним усього випуску (серії) паперів або отримання згоди від всіх власників даних облігацій.

Реклама:

Скористатися цим правом емітенти зможуть тільки один раз, а термін продовження не зможе бути більшим від раніше зазначеного в проспекті.

Згідно з прийнятим НКЦБФР документом, емітенти повинні будуть подавати до комісії документи для змін проспекту не пізніше ніж за 15 днів до закінчення терміну обігу облігацій.

Також необхідно подати заяву про зупинення обігу облігацій.

З моменту прийняття НКЦБФР рішення про зупинення обігу паперів до його відновлення може пройти 33 дня. На всю процедуру емітент може витратити близько 38 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: