Дефолт Греції дасть "експортну" перевагу Німеччині - експерт

Понеділок, 12 березня 2012, 15:13

Кризова ситуація в Греції показує, що євровалюта не здатна обслуговувати одночасно всі економіки ЄС, а створення єврозони було помилкою.

Про це заявив екс-міністр економіки України Віктор Суслов, передають "Комментарии".

За його словами, зі створенням єврозони перестали працювати класичні механізми регулювання економіки, неможливо провести девальвацію національної валюти, яка в свою чергу дасть можливість обмежити імпорт і заохотити експорт.

"Стає абсолютно ясно, що створення єврозони було помилкою, євро, як єдина валюта не може обслуговувати одночасно економіки найрозвиненіших і менш конкурентоспроможних країн. У такому союзі вигравати будуть найбільш конкурентоспроможні економіки, а це в першу чергу Німеччина", - зазначив екс-міністр економіки.

Реклама:

"Проблеми у Греції, а девальвація валюти, в ході валютних воєн дає перевагу Німеччині, яка збільшує свій експорт, як усередині ЄС, так і на зовнішніх ринках", - сказав Суслов.

За словами експерта, модель роботи єврозони, коли вводилася єдина валюта, не була до кінця проаналізована, тому зараз за це доводиться розплачуватися.

"Зріє розуміння того, що Греція змушена буде покинути єврозону, потрібно готувати план ліквідації єврозони і повертатися до національних валют", - підсумував Суслов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: