Торік Білорусь купила українських продуктів на 412 мільйонів доларів

Понеділок, 12 березня 2012, 13:49

За підсумками 2011 року експорт української продукції до Республіки Білорусь склав 412,2 млн доларів, з яких експорт готової продукції склав близько 235,4 млн доларів.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на дані Державної митної служби.

Основними видами продукції, що експортується в 2011 році, були: соняшникова олія (103,4 млн доларів), макуха (100,3 млн доларів), зернові злаки (32,8 млн доларів), тютюн і вироби з нього (26,3 млн доларів), какао-боби, продукти з них, шоколад (23,4 млн доларів), насіння олійних культур (близько 20 млн доларів), вироби з зерна та хлібних злаків (14,8 млн доларів).

Імпорт з Республіки Білорусь в Україну у 2011 році склав 104,8 млн доларів, з яких готової продукції імпортовано на суму близько 94 млн доларів.

Реклама:

Основними видами продукції, що імпортується, були: цукор (29,3 млн доларів), продукція борошномельно-круп'яної промисловості (13,7 млн доларів), готові або консервовані продукти з риби і ракоподібних (15,9 млн доларів), молоко згущене (10 млн доларів), масло тваринне (6,2 млн доларів), ковбаси (5,6 млн доларів), сири і йогурти (близько 4 млн доларів).

Як відомо, після того, як Держетфітослужба України ввела з початку березня заборону на імпорт білоруського молока та молочної продукції у зв'язку із систематичним перевищенням в ній допустимих рівнів антибіотиків, Білорусь під час офіційної зустрічі висунула ультиматум про те, що якщо українська сторона в односторонньому порядку не скасує тимчасові обмеження, то РБ введе заборону на імпорт української продукції, зокрема, соняшникової олії, солі, кукурудзи, кондитерських виробів і шроту.

Проте на початку минулого тижня Мінсільгосп Білорусі повідомив, що не буде вводити обмеження, тому що "між українською та білоруською сторонами налагоджений конструктивний діалог, проводиться обмін інформацією, і в робочому порядку оперативно розглядаються питання, що викликали підозри у Держветфітослужби".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!