Лідери Франції та Німеччини тиснуть на Грецію через борги

Понеділок, 6 лютого 2012, 17:06

Президент Франції Ніколя Саркозі та канцлер Німеччини Анґела Меркель закликали Грецію виконати ті зобов’язання, які вона взяла на себе щодо запровадження заходів жорсткої економії з метою скорочення бюджетного дефіциту.

Виступаючи в понеділок у Парижі після двосторонньої офіційної зустрічі, лідери Франції та Німеччини повідомили, що вони підтримали пропозицію створити окремий державний фонд, з коштів якого країна могла б здійснювати виплати за боргами, передає Радіо "Свобода".

За словами Меркель, "пропозиції лежать на столі, і час тисне. На карту поставлено дуже багато, причому для всієї єврозони. Тому необхідно якнайшвидше перейти до дій".

"Я підтримую президента Франції і вважаю, що реалізація цієї ідеї дозволить Греції мати постійний доступ до необхідних засобів", – додала вона.

Реклама:

На думку лідерів Німеччини та Франції, Афіни повинні терміново підписати угоду про необхідні реформи з Єврокомісією, Європейським центральним банком і Міжнародним валютним фондом.

Як відомо, напередодні в Афінах представникам правлячої в Греції коаліції не вдалося досягти консенсусу щодо необхідних реформ.

Раніше у понеділок прес-секретар Єврокомісії Амадеу Альтафаж Тардіо визнав, що часова межа для досягнення домовленостей між владою Греції та приватними кредиторами вже пройшла і "тепер м’яч на грецькій території".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!