Україна обрала лід-менеджерів єврооблігацій-2012

Понеділок, 6 лютого 2012, 11:27

Міністерство фінансів Україна обрало лід-менеджерами випуску та розміщення облігацій зовнішньої державної позики 2012 синдикат інвестиційних банків у складі JP Morgan, Morgan Stanley і VTB Capital - той самий, який допомагав країні в розміщенні єврооблігацій в 2011 році, а також "Сбєрбанк Росії".

Про це йдеться у повідомленні українського Мінфіну, передає "Інтерфакс-Україна".

"Міністерство фінансів залучило до складу синдикату "Сбербанк Росії". Інтереси "Сбербанку" в синдикаті представлятиме ЗАТ "Інвестиційна компанія "Тройка Диалог" як афілійована особа", - наголошується в повідомленні.

Уряд України як ніколи рано почав підготовку до зовнішніх позик цього року: розпорядженням від 11 січня міністра фінансів на виконання норм бюджетного кодексу було доручено здійснювати зовнішні запозичення і укладати для цього необхідні договори.

Реклама:

Роком раніше відповідне розпорядження було прийнято 19 січня, в 2010 році - 7 квітня, в 2009 році - 1 липня.

У 2011 році після випуску подібного розпорядження до розміщення облігацій пройшло менше місяця (були продані 10-річні єврооблігації на 1,5 млрд доларів під 7,95% річних).

У 2010 році через місяць після його прийняття були відібрані лід-менеджери, однак через проблеми в єврозоні випуск був відкладений, а Мінфін у червні залучив на кредит 2 млрд  доларів від ВТБ-Банку на півроку, який згодом був продовжений ще на 1,5 року.

Відповідно до держбюджету-2012, обсяг державних запозичень прогнозується у сумі 98,5 млрд гривень, у тому числі зовнішніх - 37,5 млрд гривень.

У зазначеному обсязі держзапозичень передбачено випуск облігацій внутрішньої державної позики на 12 млрд гривень для поповнення статутного капіталу "Нафтогазу України".

При цьому загальні виплати за державним боргом, які повинні бути здійснені в 2012 році за рахунок коштів держбюджету, оцінюються на рівні 95,5 млрд гривень, з яких по внутрішньому боргу - 42,3 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: