Росія ще не погодила інвентаризацію території, яку займає в АРК

Субота, 4 лютого 2012, 15:21

На сьогодні Росією не узгоджені документи на 13 земельних ділянок під ЧФ РФ площею 14,187 тис гектарів.

Таким чином, Москва не дала "добро" на інвентаризацію більшої частини території, яку займає в автономії, бо загальна площа "орендованої" землі - 14,7 тис га, йдеться у повідомленні рескомітета із земельних ресурсів АРК, пише DT.UA.

Найбільша ділянка — це полігон "Опук" у Ленінському районі площею понад 13 тис га, де з’явилися треті землекористувачі.

По-перше, на полігон накладаються 880 га заповідника, створеного указом президента Кучми у 1998 році (тобто в наступному після підписання угод році).

Реклама:

По-друге, не-оформлені договорами оренди землі під об’єктами ЧФ, відповідно, не мали закріплених меж, а тому органи місцевого самоврядування цілком законно й раціонально ними розпорядилися, передавши в довгострокову оренду фермерам.

І по-третє, з тієї ж самої причини відсутності оформлених прав оренди в містах ділянки було віддано під забудову - правдами і неправдами, з допомогою російських військових, які відмовлялися від користування, чи судових схем тощо.

Тобто у переговорах із російською стороною неузгодженими залишаються кілька спірних переліків ділянок, і претензії є в обох сторін.

Це 18 земельних ділянок, які використовуються російськими військовими, однак у додатках №2 і №3 угоди про параметри поділу ЧФ вони не значаться, тобто не передавалися у користування.

Це переважно ділянки, на яких розміщуються такі ж спірні об’єкти - маяки і РНС, і їх площа — 23,3 га.

Другий перелік - це 22 ділянки з земель ЧФ, у межах яких виявлено сторонніх землекористувачів.

Причому це не тільки приватні особи, яким місцеві ради виділили землю під забудову, садове товариство чи фермерське господарство, а й держоргани та відомства.

Наприклад Феодосійський військкомат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: