В Росії чекають другої хвилі кризи в травні

Понеділок, 27 лютого 2012, 10:31

Мінфін РФ очікує другу хвилю кризи в Росії до травня 2012 року і до цього моменту має намір розморозити 200 млрд рублів витрат федерального бюджету.

Про це ідеться в листі заступника міністра фінансів РФ Тетяни Нестеренко до членів уряду, пише газета "Ведомости".

Вона пише, що "в 2012 році не затверджені ліміти бюджетних зобов'язань в сумі 200 млрд рублів".

Керівникам федеральних органів вона рекомендує передбачати у своїй бюджетній звітності "використання бюджетних асигнувань в межах незатверджених лімітів, починаючи з травня 2012 року".

Реклама:

Наприкінці 2011 року міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що уряд заблокує частину бюджетних витрат, нагадує видання.

Він заявив, що ідеться про 200 млрд рублів, які будуть перерозподілені на підтримку соціально не захищених верств населення, "якщо ситуація погіршиться".

Зміни у зведений бюджетний розпис можуть бути внесені за розпорядженням міністра фінансів при наявності однієї з десяти підстав, найголовніша з яких - 5% "недостатності бюджетних асигнувань для виконання публічних нормативних зобов'язань".

З листа Тетяни Нестеренко випливає, що Мінфін всерйоз підготувався до перерозподілу на користь соціальних зобов'язань уряду більше 1,5% всіх бюджетних витрат, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: