Оніщенко не бачить перешкод для вирішення "сирної проблеми"

Середа, 22 лютого 2012, 10:05

Керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко не бачить серйозних перешкод для вирішення української "сирної проблеми".

"Які перешкоди? Перешкода одна - неухильне дотримання російського законодавства, що регламентує якість молочної продукції, зокрема, сирів, а також законодавства в сфері захисту прав споживачів", - сказав Оніщенков середу, передає "Інтерфакс".

"При виконанні цих умов проблема буде вирішуватися", - заявив він.

"Ніяких штучних перешкод і не було. Всі їхні (українські) підозри і припущення можна пояснити лише весняним авітамінозом", - сказав Оніщенко.

Реклама:

Він заявив, що російська санітарна служба продовжує контроль за якістю української сирної продукції.

Крім того, за його словами, Росспоживнагляд в щоденному режимі проводить консультації з українською стороною для вирішення "сирної проблеми".

"Сьогодні нам привозять великий пакет документів від заводів, які повинні пройти документарну перевірку. Після їх отримання ми приступаємо до експертизи", - сказав Оніщенко.

Російська санітарна служба вже найближчим часом готова направити інспекцію на українські підприємства для контролю якості виробництва сиру, сказав Оніщенко напередодні.

Раніше повідомлялося про трьох українських виробників, чиї сири заборонені до ввезення в РФ.

Потім цей список був розширений.

Оніщенко також заявляв, що претензії до українського сиру пов'язані з тим, що він не відповідає російському техрегламенту на молоко і молочну продукцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: