Реструктуризація держборгу Греції підвищить довіру до євро – IIF

Вівторок, 21 лютого 2012, 16:10

Домовленості Греції з приватними кредиторами про реструктуризацію заборгованості підвищать довіру до євро, а також створять умови, необхідні для стабілізації економіки цієї країни.

Таке переконання висловили в Інституті міжнародних фінансів (Institute of International Finance, IIF), який представляє інтереси кредиторів, повідомляє агентство "Интерфакс".

IIF очікує участі в операції значного числа кредиторів Греції, сказав журналістам виконавчий директор інституту Чарльз Даллара.

Ця угода "є надзвичайно важливим елементом загального процесу відновлення довіри", вважає Даллара.

Реклама:

"Відсутність рішення з грецького питання тяжіла над єврозоною майже два роки, що викликало сильне занепокоєння у світових інвесторів", - додав він.

IIF від імені банків і хедж-фондів, якы володіють борговими зобов'язаннями Греції, домовився про списання при обміні 53,5% номінальної ціни "старих" грецьких облігацій.

"Це безпрецедентний рівень добровільного списання боргу", - зазначив Даллара.

"Незважаючи на величезні збитки для інвесторів, є і низка позитивних моментів. Збитки будуть суттєвими, але обмеженими", - вважає керівник IIF.

Крім того, цей крок дозволить запобігти неконтрольованому дефолту Греції, що "вельми позитивно з системної точки зору", - підсумував Даллара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!