Китайці дадуть українській шахті 85 мільйонів на модернізацію

Вівторок, 21 лютого 2012, 11:48

Китайський банк розвитку виділить 85 млн доларів на переоснащення та модернізацію шахти ім. Мельникова ВАТ "Лисичанськвугілля".

Про це йдеться у повідомленні Профспілки працівників вугільної промисловості, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, ця сума передбачена контрактом, який в Пекіні підписали генеральний директор ВАТ "Лисичанськвугілля" Валерій Ковшар і голова Ради директорів китайської компанії Tiendi Science and Technology Co., Ltd Ван Цзіньхуа.

За словами Ковшаря, комерційний контракт підписаний для розвитку проекту модернізації та технічного переоснащення шахти ім. Мельникова.

Реклама:

Кінцева мета проекту – виведення шахти на рентабельну роботу.

Ковшар також повідомив, що кошти на технічне переоснащення будуть спрямовані на покупку як українських матеріалів і обладнання, так і китайського обладнання, яке буде застосовуватися на шахті ім. Мельникова.

При цьому виділені кошти шахта повинна освоїти через два роки і повернути інвестиції банку до 2020 року.

Крім того, ще 15 млн доларів становитимуть вкладення української сторони в проект удосконалення підприємства.

Нагадаємо, компанія Tiendi Science and Technology Co., Ltd належить Китайській державній науково-виробничій групі вугільної промисловості.

Вона займається розробкою і виробництвом автоматизованого і механізованого устаткування для використання в гірничошахтній сфері, вуглезбагачувального обладнання, розробкою технологій видобутку вугілля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: