Українські інвестори проігнорували зовнішній позитив

Понеділок, 20 лютого 2012, 19:18

За результатами торгів у понеділок індекс ПФТС опустився на 0,24%, натомість індекс UX, який розраховується "Українською біржею" виріс на 0,49%, опинившись на рівні 1515,07 пункту.

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 втратив 0,15%, повідомляє FundMarket.

"Локальний ринок успішно ігнорує зовнішній позитив, який підтримується непохитною вірою зарубіжних інвесторів у досягнення згоди міністрами фінансів єврозони надати транш в 172 млрд доларів стражденній Греції вже сьогодні ввечері", - відзначили в компанії Dragon Capital.

"Локальні настрої, через брак припливу коштів на Українській біржі, проте, залишаються в режимі очікування чергової корекції, оскільки сил купувати акції навіть найбільш ліквідних емітентів вже пару тижнів як немає. У разі позитивного рішення грецького питання, можливо, хтось із великих гравців ринку вирішиться на більш активні покупки, проте в поточному характері торгів простежується все ж розрахунок на вхід в лонги після корекції", - пояснили аналітики.

Реклама:

"Блакитні фішки" показали такі результати: Богдан Моторс (+7,97%), Авдіївський КХЗ (-0,17%), Укрсоцбанк (-0,11%) на ПФТС; Укрсоцбанк (-0,44%), Азвосталь (-0,28%), Центренерго (+0,62%) на УБ.

Найбільше зростання зафіксував індикатор автомобілебудування (+2,16%). Максимальний спад продемонстрував індекс нафтогазового сектора (-0,76%).

Ринок акцій РФ за підсумками торгів у понеділок виріс за основними індексами в очікуванні новин із Греції, протягом дня оновивши максимуми 2012 року.

Індекс ММВБ виріс на 0,68% - до 1579,19 пункту, а індекс РТС - на 1,07%, до 1674,27 пункту.

Європейські індекси до кінця сесії на очікуваннях результатів зустрічі в Брюсселі рухалися у вузькому діапазоні, закріпившись на 0,7% -1% вище нульової позначки.

Американські майданчики сьогодні були закриті з нагоди святкування Дня президентів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!