За квитками на Євро-2012 пускатимуть у громадський транспорт

Середа, 15 лютого 2012, 15:08

Власники квитків на матчі Євро-2012 безкоштовно користуватимуться громадським транспортом.

Про це заявив директор турніру УЄФА Євро 2012 в Україні Маркіян Лубківський, передає УНІАН.

Зокрема, за його словами, УЄФА і місцевий організаційний комітет "Євро 2012 Україна" дійшли згоди з містами-господарями чемпіонату щодо реалізації політики безкоштовного проїзду у громадському транспорті, щоб дати можливість вболівальникам безперешкодно діставатися до об’єктів турніру.

З цією метою УЄФА бере на себе субсидіювання безкоштовного проїзду у приймаючих містах на період турніру, сказав Лубківський.

Реклама:

Так, зазначив він, для всіх власників квитків на матчі турніру, а також акредитованих ЗМІ та організаторів турніру, проїзд у громадському транспорті буде безкоштовним протягом 36 годин (у ігровий день та наступного дня до півдня) за умови пред’явлення квитка.

Такий крок було, зокрема, продиктовано потребою обмежити транспортні потоки у містах для зручності і гостей, і мешканців Києва, Харкова, Львова та Донецька.

Водії з інших міст зможуть користуватися перехоплювальними стоянками на околицях міста, до яких вестимуть спеціальні тимчасові вказівники.

Фінансовий внесок УЄФА в рамках реалізації політики безкоштовного громадського транспорту ґрунтується на розрахунку вартості – 1 євро за квиток, помножити на кількість матчів УЄФА Євро 2012 у місті та на місткість відповідного стадіону.

Крім цих витрат, кожне приймаюче місто отримає додаткову компенсацію УЄФА за проїзд акредитованих гостей, представників ЗМІ та персоналу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!