У Севастополі впритул візьмуться за порти – вони не замерзають

Понеділок, 13 лютого 2012, 10:04

У Севастополі вважають порти міста найперспективнішими в Україну, тому що тільки вони не замерзають і можуть працювати цілий рік.

Про це заявив перший заступник глави Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Савенков, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Холодна зима цього року, коли замерзли всі торгово-вантажні порти чорноморського узбережжя України за винятком севастопольських, ще раз підтвердила, що розвитку портів Севастополя має бути приділена особлива увага, особливо з боку інвесторів", - наголосив Савенков.

"Сьогодні багато вантажних суден саме тому, що інші порти замерзли, змінили маршрути і прибули до Севастополя для розвантаження, інші на підході. Зокрема, вже розвантажився паром Cenk Car із партією з 668 автомобілів, який раніше прямував до Одеси", - зазначив він.

Реклама:

При цьому чиновник підкреслив, що Севастополь, "при відповідному розвитку портів, може посісти своє гідне місце в системі міжнародного поділу праці, як місто-порт, здатний стати перевалочною базою для морських перевезень, морськими воротами України".

"Севастополь має запрацювати як місто-порт, який може приймати круїзні судна, іноземних туристів, тобто розвивати круїзний туризм. Для цього потрібна максимальна дерегуляція, і більш прозорі відносини між бізнесом і нашими фіскальними органами такими, як митниця, прикордонна, ветеринарна служба", - зазначив Савенков.

Приходу інвестицій в розвиток портового господарства, на його думку, має сприяти державно-приватне партнерство.

"Ми б хотіли б співпрацювати з інвесторами, вкладаючи кошти в розвиток тієї чи іншої галузі економіки або господарювання 50 на 50", - сказав Савенков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: