Найближчим часом Янукович передасть до Ради для ратифікації угоду про ЗВТ з СНД

П'ятниця, 6 січня 2012, 10:27

Президент України Віктор Янукович найближчим часом передасть до Верховної ради на ратифікацію Угоду про зону вільної торгівлі в рамках СНД.

Про це заявив урядовий уповноважений з питань співпраці з РФ, державами-учасницями СНД, ЄврАзЕС й іншими регіональними об`єднаннями Валерій Мунтіян, передає УНІАН.

"… Ближчим часом президент (України) відправить документ на ратифікацію до Верховної ради", - сказав Мунтіян.

Нагадаємо, 18 жовтня 2011 року у Санкт-Петербурзі прем`єр-міністри країн-членів СНД підписали угоду про створення зони вільної торгівлі.

Реклама:

Договір про ЗВТ підписали Росія, Україна, Білорусь, Казахстан, Вірменія, Таджикистан, Молдова і Киргизія.

Договір не підписали Азербайджан, Туркменістан і Узбекистан.

Водночас, було заявлено, що ці країни планують приєднатися до неї упродовж 2011 року.

Того ж дня прем`єр-міністр України Микола Азаров висловив сподівання, що підписаний договір про зону вільної торгівлі в рамках СНД набуде чинності з січня 2012 року.

23 листопада президент Росії Дмитро Медведєв вніс на ратифікацію до Державної думи РФ угоду про зону вільної торгівлі в рамках СНД.

9 грудня перший віце-прем`єр міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв повідомив, що угода про зону вільної торгівлі в рамках СНД проходить необхідні процедури перед внесенням до Верховної ради для ратифікації.

20 грудня у Москві Янукович заявив, що Україна готова обговорити питання синхронної ратифікації країнами-членами СНД угоди про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД.

21 грудня президент Росії Медведєв повідомив, що Росія готова до синхронної ратифікації договору про ЗВТ у рамках Співдружності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!