Янукович підписав закон про Фонд держмайна

Середа, 4 січня 2012, 15:35

Президент Віктор Янукович підписав прийнятий парламентом 9 грудня 2011 року закон про Фонд державного майна.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу глави держави.

Відповідно до закону, ФДМУ несе відповідальність перед президентом і в діяльності керується Конституцією, законами, актами президента і Кабінету міністрів, а також дорученнями президента і прем'єр-міністра.

Особливості спеціального статусу ФДМ, відповідно до закону, визначаються Конституцією і законами України, актами президента і полягають в особливому порядку призначення на посаду та звільнення з посади голови Фонду держмайна.

Реклама:

Закон також встановлює, що Фонд держмайна щомісяця надає президенту, Кабінету міністрів інформацію про хід виконання Державної програми приватизації.

Крім того, ФДМ щоквартально надає главі держави, Верховній раді та Кабінету міністрів аналітичну довідку про роботу та хід виконання Державної програми приватизації.

Крім того, щорічно президенту, Верховній раді та Кабінету міністрів Фонд надає звіт про роботу та хід виконання держпрограми приватизації.

Відповідно до закону, ФДМ очолює голова, який за згодою Верховної ради призначається на посаду і звільняється з посади президентом країни.

У голови ФДМ, відповідно до закону, є перший заступник і заступник. Перший заступник і заступник голови ФДМ призначаються на посаду за поданням прем'єр-міністра і звільняються з посади президентом.

Відповідно до закону, прем'єр вносить на розгляд президента подання на посаду першого заступника і заступника голови ФДМ відповідно до пропозицій голови ФДМ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!