S&P знизило рейтинг одного з найбільших у світі страховиків

Вівторок, 31 січня 2012, 14:41

Рейтингове агентство Standard & Poor's знизило рейтинг однієї з найбільших страхових компаній світу Assicurazioni Generali SpA.

Причиною рейтингової дії в агентстві назвали "послаблення" капіталу компанії в другій половині 2011 року, повідомляє портал "Дело".

Також агентство знизило рейтинг стратегічно важливих "дочок" Generali в Чехії з "А" до "А-" і Австрії з "А-" до "ВВВ+".

Рейтингове агентство також вважає, що поточні ринкові умови обмежують фінансову гнучкість Generali.

Реклама:

"Завдяки своєму імені, Generali змогла успішно рефінансувати всі свої 3,5 млрд євро боргу, який був залучений протягом останніх трьох років. Тим не менш, у групи досі є "стара" позика на 2,25 млрд євро, яку потрібно погасити в 2014 році. Це (її рефінансування) ускладнюється тим, що в нинішніх умовах значно скоротилася доступність джерел фінансування", - наголошується у звіті.

На думку аналітиків S&P, група має хороший потенціал відновити свій капітал протягом двох років, проте їй у цьому буде перешкоджати волатильність ринків.

"Generali схильна до впливу єврозони і ця залежність може ще більше послабити фінансовий стан компанії, особливо якщо збільшаться кредитні ризики", - вважають в S&P.

Також агентство нагадало, що рейтинг Італії, в якій базується компанія, знижений до "ВВВ+".

Як відомо, європейські страхові компанії є власниками великих портфелів облігацій фінансово ненадійних держав і банків Єврозони.

Це підвищує побоювання, що деякі страховики можуть стати жертвами боргової кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!