ФДМ отримав три заявки на два обленерго, якими цікавиться Ахметов. Оновлено

Вівторок, 3 січня 2012, 18:32

Фонд державного майна отримав дві заявки на участь в конкурсі з продажу 40,061% акцій обласної енергопостачальної компанії "Донецькобленерго" і одну заявку на участь в конкурсі з продажу 25% акцій енергогенеруючої компанії "Дніпроенерго".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс -Україна" із посиланням на джерело в уряді.

Співрозмовник агентства нагадав, що термін подачі заявок на ці конкурси, які повинні відбутися 11 січня, закінчується 3 січня о 18:00.

У прес-службі ФДМ після цього терміну підтвердили отримання двох заявок на участь у конкурсi з продажу 40,061% акцiй "Донецькобленерго" і одної - на 25% акцiй "Днiпроенерго", зазначивши, що назви компанiй-претендентiв стануть вiдомi пiсля вiдкриття отриманих конвертiв, запланованого на середу.

Реклама:

Раніше ФДМ повідомляв, що інтерес до конкурсів з продажу 25% акцій енергогенеруючої компанії "Дніпроенерго" (Запоріжжя) і 40,061% акцій "Донецькобленерго", призначених на 11 січня, проявили по три компанії.

Початкова ціна продажу 1 491 858 акцій "Дніпроенерго" становить 1,174 млрд грн., 26 246 875 акцій "Донецькобленерго" – 449,5 млн грн.

Учасник конкурсу щодо купівлі акцій "Дніпроенерго" має три останні роки або сам виробляти електроенергію в обсязі мінімум 30% від обсягу виробництва "Дніпроенерго", або володіти такою компанією-виробником електроенергії.

У разі перемоги покупець повинен взяти зобов'язання поставляти на ТЕС не менше 70% вугілля українського походження.

Для участі в конкурсі з приватизації "Донецькобленерго" покупцеві необхідно три останні роки або самостійно передавати та постачати електроенергію в обсязі мінімум 30% від обсягів обленерго, або володіти енергопостачальною компанією з такими обсягами постачання і передачі.

Учасники ринку називають найбільш імовірним переможцем обох конкурсів найбільший приватний вертикально-інтегрований енергохолдинг ДТЕК, якому вже належить 30,59% акцій "Донецькобленерго" і 47,55% "Дніпроенерго".

Як повідомлялося, ДТЕК в кінці 2011 року виграв два перші конкурси з продажу 25% "Київенерго" і 45,103% "Західенерго", в яких він також був другим за величиною після держави акціонером.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: