Янукович зустрівся з президентом ЄБРР

Четвер, 26 січня 2012, 09:17

Україна цінує свою співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку – ЄБРР є нашим важливим партнером у питаннях розвитку стратегічних інвестиційних проектів.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час зустрічі з президентом ЄБРР Томасом Міровим, йдеться у повідомленні на сайті президента.

"ЄБРР є постійним стратегічним партнером України в питаннях інвестицій, розвитку стратегічних інвестиційних проектів, і ми це дуже цінуємо", - наголосив глава держави.

Одним із найважливіших Янукович назвав проект із будівництва об'єкту "Укриття" на Чорнобильській АЕС, фактично спрямований на забезпечення безпеки всієї Східної Європи.

Реклама:

"Я хочу особисто вам подякувати за цю співпрацю", - сказав Янукович.

Глава держави також звернув увагу на успішну реалізацію Україною та ЄБРР проектів, пов’язаних із розбудовою інфраструктури, спорудженням енергетичних об’єктів – йдеться про сфери атомної та гідроенергетики, будівництво ліній електропередач.

"Це ті проекти, які в цілому створюють умови для розвитку економіки України", - підкреслив президент.

Янукович подякував Томасу Мірову за його особистий внесок у розвиток відносин України з ЄБРР.

"Хочу подякувати вам за постійний інтерес до України та можливість обговорити стан і перспективи нашого подальшого співробітництва", - сказав він.

У ході розмови сторони обговорюють перспективи подальшого співробітництва України та ЄБРР.

Нагадаємо, нещодавно ЄБРР назвав економіку України однією з найбільш вразливих серед економік країн Співдружності Незалежних Держав щодо економічної кризи в європейській зоні, а також погiршив оцiнку зростання ВВП в Українi у 2012 роцi на 1 процентний пункт - з 3,5% до 2,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!