На можливий пересів озимини у держбюджеті передбачено 20 мільйонів

Середа, 18 січня 2012, 15:26

У грудні 2011 року стан посівів озимини трохи покращився, хоч і залишається досить складним.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

"На сьогодні озимі культури на зерно посіяні на площі 8,4 млн. га, в тому числі пшениця 6,7 млн. га, ячмінь – 1,4 млн. га, жито – 319 тис. га. Крім того, озимий ріпак на зерно посіяний на площі 962 тис. га. Незважаючи на задовільні умови перезимівлі та деяке покращення посівів озимих зернових культур у грудні, їх стан залишається досить складним", – поінформував очільник Мінагрополітики.

За словами міністра, наразі на особливий контроль взята підготовка високоякісного насіння та створення додаткових страхових його запасів – для можливого пересіву озимини. У держбюджеті на ці цілі передбачено 20 млн гривень.

Реклама:

"За даними регіонів, сходи озимих отримані на площі 7 млн. га, це 83%. З них у доброму та задовільному стані перебувають 4,7 млн. га або 67%. Найскладніша ситуація в Миколаївській, Дніпропетровській, Полтавській, Херсонській та Харківській областях", – зазначив Присяжнюк.

Очільник Мінагрополітики підкреслив, що органами управління АПК на місцях спільно з науковими установами продовжується: постійний моніторинг стану посівів озимих, контролюється наявність на внутрішньому ринку мінеральних добрив, пестицидів, техніки, запасних частин, пального контролюється рівень цін на них у постачальників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: