Дрібний бізнес почав вдвічі більше платити податків

П'ятниця, 9 грудня 2011, 17:36

З введенням в дію норм Податкового кодексу спостерігається позитивна тенденція зростання надходжень до бюджетів всіх рівнів.

Про це повідомили в прес-службі ДПС України, передає "Дело".

За офіційними даними, кількість податків від дрібного бізнесу збільшилася за всіма статтями - з початку 2011 року зростають надходження як від єдиного податку та податку на прибуток, так і від податку на доходи фізосіб-підприємців.

Сплата останнього податку в Україні збільшилася на 150%, підрахували податківці.

Реклама:

"Слід зазначити, що надходження податку на доходи фізичних осіб - підприємців за 9 місяців 2011 року зросли на 106,5 млн гривень, або 151,5% в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року", - пише відомство.

Також у податковій повідомили, що надходження з єдиного податку від фізичних осіб - підприємців на 1 жовтня 2011 року збільшиться на 3,1 млн гривень, або 100,4%, в порівнянні з відповідною датою 2010 року.

"Проведений порівняльний аналіз динаміки платників податків і сум надходжень, свідчить про те, що з введенням в дію норм Податкового кодексу Україні спостерігається позитивна тенденція зростання доведених показників до бюджетів всіх рівнів", - зробили висновок податківці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: