У Лукашенка контролюватимуть ціни на ковбаси, сіль і чай

П'ятниця, 9 грудня 2011, 15:35

У Білорусі з 14 до 27 найменувань розширено перелік соціально значущих товарів, ціни на які регулюються Міністерством економіки країни, обласними виконавчими комітетами та міськвиконкомом Мінська.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу білоруського уряду.

Рада міністрів Білорусії прийняла постанову від 7 грудня 2011 р., відповідно до якої Мінекономіки буде додатково регулювати ціни на варені ковбаси, сосиски, пельмені, субпродукти, фарші, сири, рибу, сіль, вівсяні пластівці, кава, чай, а також деякі види дитячого харчування.

До цього переліку раніше уже входили хліб, м'ясо (яловичина, свинина), молоко, сухі молочні суміші та м'ясні консерви для дитячого харчування, цукор-пісок, борошно пшеничне, крупи, макаронні вироби, м'ясо птиці, яйце куряче, коров'яче вершкове масло, соняшникова та рапсова олії, овочеві, фруктово-ягідні, плодоовочеві консерви і соки для дитячого харчування.

Реклама:

Облвиконкомам і Мінському міськвиконкому доручено також регулювати ціни на панчішно-шкарпеткові вироби і мило.

Раніше вони відстежували ціни на ці вироби, призначені для дітей.

Перелік розширено також за рахунок інших дитячих товарів, зокрема, - ліжок, візочків, дитячих ковдр.

Держава регулюватиме ціни на послуги з ремонту взуття.

До цього в соціально значимий перелік входили ритуальні (в межах мінімуму похоронного ритуалу), послуги загальних відділень лазень (за винятком першого, вищого і "люкс" розрядів) і душових, а також соціальні послуги, які надаються державними установами соціального обслуговування системи органів з праці, зайнятості і соціальний захист.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!