Парламент розширив для Азарова можливості збільшення держборгу

П'ятниця, 9 грудня 2011, 14:53

Верховна рада схвалила в цілому розроблений Кабміном проект змін №9548 до закону "Про цінні папери та фондовий ринок", якими дозволяється випуск і продаж облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) в іноземній валюті.

За це у середу проголосували 243 депутатські картки із 288 зареєстрованих у сесійній залі.

Документом, зокрема, пропонується внести зміни до ч.3 та ч.13 ст.10 закону "Про цінні папери та фондовий ринок", якими визначити, що "номінальна вартість ОВДП може бути визначена в іноземній валюті", а "продаж облігацій внутрішніх державних позик здійснюється в національній або іноземній валюті, а облігацій зовнішніх державних позик України – у валюті запозичення" (нинi вiн дозволений лише у гривнi).

Законопроект розроблений із метою надання можливості здійснення емісії ОВГЗ в іноземній валюті, що в майбутньому дозволить залучити кошти в економіку України, зменшити вартість валютних запозичень та позитивно вплине на платіжний баланс.

Реклама:

Документ розроблений Міністерством фінансів України (за підписом першого заступника Анатолія Мярковського).

Разом із тим, Головне юридичне управління ВР висловило низку зауважень до законопроекту, зокрема, щодо відсутності у пропонованих змінах чіткого визначення напрямів використання валюти, отриманої від продажу ОВДП.

Також управління Ради рекомендує звільнити від оподаткування доходи, за рахунок яких будуть купуватися валютні ОВДП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!