Міністр фінансів Німеччини виключив можливість розпаду єврозони

П'ятниця, 30 грудня 2011, 16:10

Міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле висловив упевненість в тому, що європейці впораються з фінансовою кризою вже в 2012 році.

Крім того, він повністю виключив можливість розпаду єврозони, повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на Deutsche Welle.

"Єдина валюта сплавляє воєдино долі наших держав. Тому відповідальні політики в країнах зони євро роблять все, щоб запобігти її краху", - сказав політик.

"Я вважаю, що в найближчі 12 місяців нам вдасться подолати загрозу подальшого розповзання кризи і стабілізувати зону євро", - заявив Шойбле.

Реклама:

Німецький міністр вважає, що "всі країни єврозони за цей період доб'ються прогресу у вирішенні своїх проблем".

Він висловився за якнайшвидше внесення до новий постійний Європейський стабілізаційний механізм (ESM) капіталу у вигляді грошових коштів у розмірі 80 млрд євро.

"Це послужить виразним сигналом про те, що країни єврозони мають намір за всяку ціну зберегти єдину валюту", - пояснив Шойбле.

У тому, що зона євро, незважаючи на триваючу боргову кризу в Європі, збережеться, впевнені і більшість жителів Німеччини (57%), свідчать результати опитування, проведеного соціологічним інститутом YouGov.

Лише 20% респондентів переконані в зворотному, повідомила 30 грудня газета Bild.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!