Янукович дозволив ще півроку списувати борги з енергетики

П'ятниця, 30 грудня 2011, 12:00

Президент Віктор Янукович продовжив на 6 місяців дію закону про списання заборгованості з підприємств ПЕК.

Президент підписав закони № 4277-VI та № 4278-VI, передає його прес-служба.

22 грудня 2011 року Верховна рада продовжила на півроку дію закону про списання заборгованості з підприємств ПЕК. Про це йдеться в законах з реєстраційним номером № 9581 і № 9582.

Зокрема, повідомляється, що згідно з оперативною інформацією заборгованість держпідприємств за електроенергію становить близько 500 млн гривень.

Реклама:

Даним законом запропоновано списати відповідно заборгованість за електроенергію по ланцюжку: енергопостачальники - ДП "Енергоринок" - енерговиробників на цю ж суму, пише РБК.

Передбачено списання їх заборгованості перед Державним агентством резерву України за поставлене в попередні періоди паливо.

При цьому, закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо питань оподаткування природного газу та електричної енергії", в який також вносяться зміни, приймався як необхідний захід для попередження значних додаткових податкових нарахувань.

Нагадаємо, в Україні з 4 червня набрав чинності закон про списання з ПЕК понад 24 млрд грн заборгованості за газ в 1997-2010 рр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!