Президент ветував зміни до закону про обов'язкове державне соцстрахування

Четвер, 29 грудня 2011, 16:39

Президент Віктор Янукович ветував закон № 4106-VI "Про внесення змін до статей 21 та 27 закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням".

Про це повідомляє портал "Дело" із посиланням на прес-службу глави держави.

Як відомо, цей закон прийнятий Верховною ради 9 грудня 2011 року.

У документі пропонується внести зміни до статей 21 і 27 закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням", виключивши норми, які зобов'язують страхувальника-роботодавця повернути страхові кошти, зараховані на окремий рахунок, до районної, міжрайонної, міської виконавчої дирекції відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у разі порушення проти такого страхувальника провадження у справі про банкрутство.

Реклама:

Крім того, запропоновано заборонити накладення арешту на окремий рахунок, відкритий для зарахування страхових коштів.

"Такі зміни суперечать конституційному принципу обов'язковості виконання судових рішень (стаття 124 Конституції), а отже, не забезпечують гарантій судового захисту прав людини, юридичних осіб", - ідеться у повідомленні.

У прес-службі глави держави також зазначають, що питання про вплив на дотримання прав і свобод людини в Україні законів, що встановлюють окремі преференції, мораторій, що виключають примусове виконання рішень судів, неодноразово порушувалося Європейським Судом з прав людини.

Європейський Суд у своїх рішеннях відзначав неприпустимість такої практики.

"За таких обставин президент запропонував парламенту відхилити закон "Про внесення змін до статей 21 та 27 закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням", - повідомили у прес-службі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: