Виручка "Укрспецекспорту" і його "дочок" перевищила мільярд доларів

Четвер, 29 грудня 2011, 14:02

Загальна виручка від товарно-посередницької діяльності держкомпанії "Укрспецекспорт" та її дочірніх компаній за 2011 рік вперше перевищила 1 млрд доларів.

Про це заявив генеральний директор держконцерну "Укроборонпром" Дмитро Саламатін, передає "Інтерфакс".

За словами гендиректора держконцерну, в цілому успішні фінансово-економічні показники "Укрспецекспорту" за підсумками 2011 року стали можливими в результаті розпочатої президентом Віктором Януковичем реформи національного ОПК.

"Створення держконцерну "Укроборонпром", а також укладення великих контрактів дозволило в рази завантажити потужності стратегічних підприємств галузі", - зазначив він.

Реклама:

У числі таких підприємств глава держконцерну виділив ДП "Завод ім. Малишева" (Харків), чиє фінансування в рамках виконання міжнародних контрактів, за його словами, "Укроборонпром" збільшив у кілька разів.

Такий підхід, вважає Саламатін, дозволяє підприємству стабільно працювати і регулярно виплачувати зарплату, а також забезпечувати необхідні бюджетні відрахування.

Держконцерн "Укроборонопром" створений відповідно до указів президента від 9 і 28 грудня 2010 року і постановою уряду N1221 від 29 грудня 2010 року.

У його склад входять держкомпанія "Укрспецекспорт" та її дочірні підприємства: "Укроборонсервіс", "Укрінмаш", "Спецтехноекспорт", а також 117 підприємств ОПК.

Згідно з даними держкомпанії ГК "Укрспецекспорт" в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР), за підсумками 2010 році держкомпанія збільшила чистий прибуток в 7,5 рази в порівнянні з 2009 роком - до 10, 03 млн гривень, чистий дохід - на 34,9%, до 409, 95 млн гривень.

На початок 2011 року, за неофіційними оцінками, портфель замовлень "Укрспецекспорту" і його "дочок" оцінювався в більш ніж 1 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!