Британія готується до розвалу єврозони - ЗМІ

Вівторок, 27 грудня 2011, 16:30

Уряд Великобританії готує плани введення обмежень на вивезення з країни і ввезення до неї капіталу на випадок розвалу зони євро ЄС.

Про це пише лондонська газета Daily Telegraph, повідомляє DT.UA.

"Міністерство фінансів працює зараз над кризовим планом щодо запровадження контролю за переміщенням капіталу в умовах можливого краху єврозони", - пише видання.

За його даними, обмеження на вивезення і ввезення капіталу до Великобританії буде введене "у крайньому випадку і відповідатиме аналогічним крокам в інших країнах Євросоюзу".

Реклама:

Фахівці британського Мінфіну виходять із сценарію, коли розпад єврозони або вихід з неї однієї країни призведе до припливу фінансів до Великобританії, що може викликати небезпечне для національної економіки зростання обмінного курсу англійського фунта стерлінгів.

Правила, які існують зараз в Євросоюзі, дозволяють вводити окремим країнам контроль за припливом фінансового капіталу, але тільки на граничний період у шість місяців і за згодою інших держав ЄС.

Одночасно Daily Telegraph повідомляє, що британський МЗС розробив власний план на випадок краху єврозони, який, у тому числі, передбачає закриття зовнішніх кордонів Сполученого Королівства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!