Регіонал хоче створення посади уповноваженого з захисту прав споживачів фінпослуг

Четвер, 15 грудня 2011, 14:29

На базі НБУ, Нацкомісії з регулювання ринків фінансових послуг та Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку планується створити структурні підрозділи по захисту прав споживачів фінансових послуг.

Про це заявив ініціатор відповідних законопроектів "Про систему державного адміністрування захисту прав споживачів фінансових послуг", народний депутат від Партії Регіонів Юрій Полунєєв, передає "Минфин".

За його словами, планується ввести посаду уповноваженого з захисту прав споживачів фінансових послуг, який буде координувати діяльність спеціальних підрозділів.

15 грудня на сайті ВР будуть офіційно оприлюднені ці законопроекти для обговорення і внесення необхідних поправок.

Реклама:

Керівник підрозділів із захисту прав споживачів фінпослуг буде призначатися на посаду за рішенням голови відповідного органу, за погодженням з Уповноваженого з захисту прав споживачів фінпослуг.

Призначати на посаду уповноваженого буде президент України.

Протягом першого кварталу кожного року Уповноважений з захисту прав споживачів фінпослуг, за участю органів, що здійснюють державне регулювання у сфері ринків фінпослуг, буде готувати щорічну доповідь президенту України про стан захисту прав споживачів фінпослуг та про виявлені недоліки в законодавстві.

Ця доповідь буде подаватися до ВР президентом України.

Законопроектом передбачається внесення змін до законів України: "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг", "Про Національний банк України", "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", "Про страхування", "Про банки і банківську діяльність" , "Про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди)" та закону "Про захист прав споживачів".

Також зміни внесуть до Цивільного кодекс України, Цивільний процесуальний кодекс України, Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!