ФРС США поки не допомагатиме банкам Європи - Бернанке

Четвер, 15 грудня 2011, 09:25

Федеральна резервна система (ФРС) США поки не збирається надавати додаткову допомогу європейським банкам, незважаючи на боргову кризу в єврозоні.

Про це заявив голова Федрезерву Бен Бернанке, передає Forbes.

Як розповіли агентству Bloomberg два учасники заходу - представники Республіканської партії Боб Коркер і Ліндсі Грем, глава американського ЦБ запевнив співрозмовників у тому, що ФРС не буде приміряти на себе роль рятівника європейських кредитних організацій.

За словами сенатора Коркера, Бернанке заявив цю тезу "дуже чітко".

Реклама:

Грем, в свою чергу, уточнив, що глава ФРС повідомив, що "у нього немає ні планів, ні повноважень щодо підтримки європейських країн і банків".

Бернанке роз'яснив конгресменам, що Федрезерв не піде далі надання ліквідності за угодами про валютні свопи, які були відновлені в травні 2010 року.

Наприкінці листопада ФРС, ЄЦБ та інші світові регулятори домовилися про зниження процентних ставок по доларових свопам на 50 базисних пунктів і продовження дії угод про свопи до 1 лютого 2013 року.

Центробанки заявили про намір створити тимчасову систему двосторонніх свопів, щоб у разі необхідності надавати ринку ліквідність в будь-якій валюті.

Конгресмени в результаті зустрічі дійшли висновку, що у Бернанке дійсно "немає намірів про посилення участі США в кризі", констатував Грем.

При цьому сенатор процитував висловлювання глави ФРС про те, що "відбувається в Європі, безсумнівно, може вплинути на економіку США".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!