Податкова виявила конвертаційний центр з мільярдним оборотом

Вівторок, 13 грудня 2011, 12:32

На початку грудня в Харкові співробітники податкової міліції ліквідували один з найбільших за останній час конвертаційних центрів, який надавав незаконні послуги підприємствам реального сектора економіки регіону та кількох прилеглих областей.

Про це йдеться у повідомленні податкової, передає "Лігабізнесінформ".

За даними відомства, з метою здійснення незаконної діяльності 42-річний організатор нелегальної фінансової структури разом з кількома спільниками створили шість фіктивних та транзитних фірм, рахунки яких використовувалися для акумуляції та переведення коштів, що надходили від замовників конвертації.

Співробітники податкової міліції затримали одного із співучасників безпосередньо при транспортуванні проконвертованих грошових коштів.

Реклама:

Вилучено грошові кошти, печатки, фінансові та статутні документи фіктивних фірм, а також тіньова документація на комп'ютерних та паперових носіях, що свідчить про незаконну діяльність.

За результатами попередньої перевірки, за час існування конвертаційного центру його керівниками через рахунки підконтрольних фіктивних підприємств було переведено у готівку понад 1 млрд гривень.

Головними замовниками незаконних засобів виявилися ряд потужних підприємств енергетичної галузі, керівники яких таким чином мінімізували свої податкові зобов'язання перед бюджетом в багатомільйонному еквіваленті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: