Ялинки до Нового року обіцяють по 45-70 гривень

Вівторок, 13 грудня 2011, 11:24

Натуральні ялина і сосна на ялинкових базарах, які почнуть роботу 15 грудня, обійдуться киянам від 45 до 70 гривень.

Як повідомила начальник відділу організації торгівлі та побутового обслуговування населення Вікторія Шутенко, ціна буде залежати від пухнастості і величини дерева, передають "Комментарии".

Привозити їх до Києва будуть з лісгоспів столичної області.

Як відомо, у спальних районах столиці періодично з'являються стихійні ялинкові базари. Однак екологи заявляють, що це торгують браконьєри і просять не купувати у них дерева.

Реклама:

"Вони навряд чи будуть коштувати дешевше, ніж на офіційних ялинкових базарах, зате цілком можуть бути зрубані в місцевому парку. Крім того, браконьєри ще й частенько везуть радіоактивні дерева з Чорнобиля", - зазначає заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

Ялинкові базари розмістяться в Києві майже на всіх ринках, спеціальних майданчиках торгових центрів і на традиційних суботніх ярмарках. Всього очікується близько 320 торгових точок у всіх районах столиці.

Раніше голова Держагентства лісових ресурсів Віктор Сівець заявив, що новорічна ялинка цього року обійдеться українцям мінімум у 100 гривень, тому що в цьому році мінімальна ціна їли, встановлена держпідприємствами, становитиме 50-52 грн.

Враховуючи, що на ринках ціни перевищують закупівельну в 2 рази, кінцевому споживачеві дерево обійдеться мінімум в 100 гривень.

Разом з тим Сівець повідомив, що новорічні ялинки на ялинкових базарах забезпечать вбудованим чіпом для електронного обліку дерев.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!