Британія не хоче рятувати євро

Вівторок, 13 грудня 2011, 10:45

У час, коли 26 країн Євросоюзу об’єднують зусилля для порятунку євро та для вирішення інших проблем європейської економіки, 27-ма країна, Велика Британія, вирішила залишитися осторонь значної частини цих процесів.

Про це пише "Радіо свобода".

Британська економіка є третьою за обсягами Європи, і Євросоюз є життєвоважливим ринком для країни. Тому чимало британців не впевнені у правильності дій уряду.

На минулому саміті Євросоюзу, який був обтяжений історичним завданням врятувати євро, Велика Британія вперше за 39 років членства у ЄС застосувала право вето, щоб заблокувати угоду організації.

Реклама:

Прем’єр-міністр Дейвід Камерон сказав, що, оскільки Британія не використовує євро, то їй не варто брати на себе відповідальність за всі проблеми спільної грошової одиниці.

 В свою чергу, близький соратник керівника британського уряду – міністр фінансів Джордж Осборн визнає, що важливим чинником був захист інтересів лондонського Сіті – осередку величезної фінансової індустрії, яка становить 10% економіки країни.

"Багато людей в Сіті уже привітали те, що ми зробили. І я наголошую, що тут не йдеться про звільнення Сіті від регулювання. Йдеться про правильні регуляції для дуже великого фінансового центру, який набагато більший, ніж будь-який фінансовий центр у Франції чи Німеччині, чи іншій країні Європейського Союзу", - каже Осборн.

За його словами, рішення було важке, але правильне для Британії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!