Євро впав до двох місячного мінімуму

Вівторок, 13 грудня 2011, 09:49

Євро тримається біля мінімуму двох місяців на азіатських торгах у вівторок, а австралійський долар знижується до паритету з доларом США через побоювання з приводу скорочення кредитних рейтингів у єврозоні після непереконливих підсумків саміту ЄС.

Рейтингові агентства попередили в понеділок, що саміт Європейського союзу минулого тижня, в якому багато хто бачив останній шанс врятувати євро, не зміг зняти побоювань навколо кризи суверенних позичальників регіону, передає Reuters.

Євро впав до 1,3160 долара, а потім стабілізувався на рівні 1,3190 долара. Падіння нижче позначки 1,3145 долара може спровокувати обвал європейської валюти до мінімумів з середини січня.

Тиск на євро і неприйняття ризику підвищило привабливість долара і допомогло індексу американської валюти піднятися до 79,651 пункту - місячного максимуму.

Реклама:

Долар виріс до єни до 77,97, а потім стабілізувавшись в районі.

Австралійський долар втратив більше 1 цента, опустившись до двотижневого мінімуму 1,0030 долара, а потім відновився до 1,0069.

У вівторок регулюючий комітет Федерального резерву США проведе останнє засідання в році, що минає, на якому навряд чи оголосить нові заходи стимулювання.

До цього інвестори чекають доповідь про настрої інвесторів у Німеччині, а також статистику роздрібних продажів США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!