Держава видаватиме пільгові кредити для села

Вівторок, 8 листопада 2011, 16:20

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект щодо надання індивідуальним сільським забудовникам державних пільгових кредитів.

Про це повідомляє "Ліга закон".

Проектом (№7209) пропонується назву та частини першу і другу статті 11 Закону "Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарстві" викласти в такій редакції:

"Стаття 11. Пільги для індивідуального житлового будівництва в межах та за межами сіл і селищ.

Реклама:

Уряд України, місцеві, державні адміністрації сприяють розвитку індивідуального житлового будівництва в межах та за межами сіл і селищ, створюють сільським забудовникам (як місцевому населенню, так і громадянам, які переселяються до сільської місцевості) пільгові умови щодо забезпечення будівельними матеріалами і обладнанням, надання їм послуг і пільгових довгострокових державних кредитів.

Індивідуальні сільські забудовники користуються державним пільговим кредитом за умови їх проживання (або переселення для проживання) у сільській місцевості в межах та поза межами сіл та селищ, а також підтвердження ними своєї платоспроможності".

Як зазначалося під час засідання Комітету, законопроект спрямований на усунення негативних наслідків внесених у 2006 році до статті 11 чинного закону змін, які, на думку народних депутатів, погіршують стан справ щодо пільгового кредитування селян.

Учасники обговорення наголосили, зокрема, що, відповідно до чинного порядку надання кредитів, вони надаються лише тим позичальникам, які проживають в межах сільських населених пунктів, а сільські сім‘ї, що мешкають за їх межами, не можуть отримувати позики.

За словами авторів законопроекту, впровадження цієї норми майже вдвічі звузило коло позичальників та викликало невдоволення близько 123 тисяч сімей, які подали заяви на отримання пільгових кредитів.

На думку членів Комітету, реалізація положень законопроекту має забезпечити нормативно-правове закріплення рівного доступу всіх верств сільського населення для отримання державного пільгового кредиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!