Янукович збільшив "норму" наступнику Могильова

Вівторок, 8 листопада 2011, 11:54

Президент Віктор Янукович доручив новому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку приділити особливу увагу економічним злочинам та поверненню державних коштів із великими штрафними санкціями.

Про це він заявив у вівторок, представляючи Захарченка в МВС, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Янукович нагадав, що Захарченко довгий час працював в Міністерстві внутрішніх справ, а потім розширив свій досвід на посаді голови Державної податкової служби.

"Безумовно, це дозволить Міністерству внутрішніх справ зараз трошки більше приділяти уваги економічним злочинам", - вважає президент.

Реклама:

За його словами, анонсована декриміналізація Кримінального кодексу, яка відпрацьована з урахуванням позиції правоохоронних органів, експертів, спеціалістів, передбачає, що боротьбі з економічними злочинами буде приділятися більше уваги.

"Ви як ніхто добре знаєте, що злочинці, які створюють економічні злочини, захищаються різними способами, у тому числі за рахунок тих кримінальних ресурсів, які вони отримують у свої руки, в тому числі грошових. Як правило, ці кошти далеко не в повному обсязі повертаються в державу, а скоріше навпаки, і наше з вами завдання - зробити так, щоб кожен злочинець, який грабує державу і український народ, знав, що ці кошти потрібно буде повертати з великими штрафними санкціями. І таке завдання я поставив вчора під час співбесіди з міністром Захарченком", - сказав Янукович.

Як повідомлялося, 7 листопада президент звільнив Захарченка з посади голови Державної податкової служби, призначивши його міністром внутрішніх справ замість звільненого Анатолія Могильова, який сяде у крісло глави уряду Автономної Республіки Крим. Відповідні укази розміщені на сайті глави держави.

За повідомленнями ЗМІ, Захарченко вважається людиною, близькою до старшого сина президента Олександра Януковича.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: