Поліція США провела масові арешти учасників "Захопи Уолл-стріт"

Середа, 30 листопада 2011, 15:41

Співробітники поліції в США заарештували в середу більше 250 учасників "загарбницьких" акцій в Лос-Анджелесі та Філадельфії.

Про це інформує агентство Ассошіейтед Пресс.

Поліцейські провели в цих містах операції з ліквідації наметових таборів, які були встановлені перед будівлями місцевих адміністрацій ще на початку жовтня.

Як повідомив начальник поліції Лос-Анджелеса Чарлі Бек (Charlie Beck), у цьому місті було заарештовано понад 200 осіб. Він також зазначив, що ніхто із заарештованих не опирався співробітникам поліції і ніхто в ході операції не отримав поранення.

Реклама:

Близько тисячі поліцейських увірвалися в середу в табір демонстрантів, розбитий в центральному парку, і зруйнували там намети.

В ході "зачистки" наркотиків чи зброї виявлено не було, наголошується в повідомленні. У Філадельфії (штату Пенсільванія) в ході подібної поліцейської операції було заарештовано близько 50 осіб.

"Загарбницькі" демонстрації стали продовженням акції "Захопи Уолл-стріт", яка стартувала в Нью-Йорку 17 вересня.

Протестувальники виступають проти безробіття, політики влади і фінансових інститутів, називаючи їх "фінансовими терористами", також вони вимагають підвищення податків для багатих людей.

Активісти вважають, що діють від імені більшості населення США (звідси одна з назв руху - "99%").

Незабаром аналогічні акції почалися в ряді інших країн світу, у тому числі в Канаді, Австралії, Німеччині, Великобританії, Швейцарії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!