У США немає грошей для Європи

Вівторок, 29 листопада 2011, 20:02

Сполучені Штати Америки ладні допомогти Євросоюзові у подоланні фінансової кризи, однак не коштом американських платників податків.

Про це заявив президент США Барак Обама під час наради з лідерами Європейського союзу у Вашингтоні у вівторок, передає Радіо "Свобода".

Як уточнив прес-секретар Білого дому Джей Карні, "президент Обама вважає, що Європа має достатньо ресурсів і можливостей, щоб дати собі раду з фінансовою кризою".

На думку Обами, "європейці повинні діяти рішуче й переконливо для вирішення цієї проблеми".

Реклама:

Президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу стверджує, що, з огляду на складність проблеми, потрібен тривалий час для подолання кризи.

Голова Європейської ради Герман Ван Ромпей сказав на прес-конференції у Білому домі: "Європейський Союз за останні 18 місяців зробив багато, ми ухвалили рішення, які ще рік тому були немислимі – у ділянках економічного врядування, бюджетів і незбалансованостей, фінансової підтримки і фінансових регулювань".

Ван Ромпей зпевнив американців у тому, що "всі члени Євросоюзу проводять політику фінансової консолідації та зміцнення конкурентної здатності за допомогою всеохопних реформ, але ми мусимо робити більше".

Хоча Обама на прес-конференції не говорив про подробиці щодо шляхів, якими США можуть допомогти Європі, він наголосив на тому, що європейська проблема, якщо її не розв'яжуть, негативно вплине на американську економіку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!