Рецесія в єврозоні загрожує суверенним рейтингам - S&P

Середа, 23 листопада 2011, 19:36

Тиск на кредитні рейтинги єврозони може відновитися, якщо виправдаються побоювання про скочування в рецесію більшої частини валютного блоку.

Про це ідеться у прогнозі агентства Standard & Poor's, повідомляє агентство Reuters.

Проте глава відділу суверенних рейтингів S&P Девід Бірс сподівається, що Європейський центробанк та єврозона все ж зможуть досягти одностайності щодо способів боротьби з борговою кризою.

"Коли на кону такі ставки, залишається тільки чекати, що валютні регулятори і політики єврозони зможуть прийти до компромісу, який збалансує важливі державні рішення у політиці та агресивні кроки ЄЦБ, щоб запобігти новий виток економічного спаду", - сказав Бірс.

Реклама:

"Такі кроки, звичайно, спричинять за собою посилену монетарну координацію і збільшать політичну відповідальність на рівні Єврогрупи і Євросоюзу", - додав він.

При цьому Бірс визнав, що багатьом країнам єврозони буде важко уникнути рецесії, якщо прибутковість держоблігацій буде триматися біля максимумів, а банківські баланси продовжать скорочуватися.

"На думку Standard & Poor's, фінансова динаміка, яка проступила в ході тривалої кризи довіри, збільшила ризик відновлення рецесії у низці країн єврозони, що потенційно може посилити знижувальні тиски на суверенні рейтинги країн блоку", - сказав Бірс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!