Банки єврозони позичили у ЄЦБ 250 мільярдів

Середа, 23 листопада 2011, 10:29

Банки єврозони у вівторок позичили у Європейського Центробанку 247 млрд євро - максимум як цього року, так і за весь період з початку кризи, тобто з 2008 року.

Про це пише BFM з посиланням на газету The Financial Times.

"Ніколи ще, тим більше з часів банкрутства Lehman Brothers кредитним організаціям не було так погано. Ми говоримо про кредитну кризу, а не про кризу ліквідності. Грошей багато, але все більше і більше банків починають вважати, що занадто великий ризик позичити їх комусь ще", - зазначають брокери, опитані виданням.

Число банків, які попросили грошей у ЄЦБ, зросло з 161 минулого тижня до 178.

Реклама:

У середині листопада банки позичили в ЄЦБ 17 млрд євро, в перші два тижні листопада - 52 млрд.

Аналітики відзначають, що кредитні умови в міжбанківському просторі значно погіршилися, незважаючи на всі вжиті ЄЦБ заходи з боротьби з кризою.

У експертів виникають підозри, що якщо так піде і далі, то банки не зможуть регулювати баланс. Якщо банківська криза посилиться, то в 2012 році рівень "поганих боргів" стане рекордним, прогнозує аналітики Société Générale Суки Манн.

21 листопада в ЄЦБ попередили, що те, що зараз відбувається в Європі, загрожує всім розвиненим країнам.

"Боргова криза знову активізувалася, тепер вона поширюється на інші центральні країни. Це новий феномен", - вважає член виконавчого комітету Європейського Центробанку Юрген Старк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!