Мільйонер Файнгольд ошукав кримчан на 2 мільйони

Середа, 23 листопада 2011, 09:08

У провадженні прокуратури Криму перебуває дев’ять кримінальних справ стосовно бізнесмена, екс-депутата Сімферопольської міськради Йосипа Файнгольда.

Про це повідомляє DT.UA з посиланням на дані прокуратури.

"Визнано потерпілими майже чотири десятки людей. Стільком кримчанам завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 2 мільйони гривень шляхом шахрайства бізнесмена", — уточнили у прокуратурі.

Як відомо, днями Файнгольда, який контролює роботу найбільших речових ринків Сімферополя, знову затримали, і за рішенням суду заарештували на два місяці.

Реклама:

"Протипоказань проти утримання обвинуваченого у місцях попереднього ув'язнення на сьогодні немає", — стверджують у прокуратурі.

Першу справу прокуратура Криму порушила проти Файнгольда у травні.

За версією слідства, на початку минулого року бізнесмен і двоє його подільників зібрали з підприємців понад 600 тис грн., обіцяючи натомість надати їм місця у торговому центрі, який нібито буде збудовано на місці торгових наметів, але слова не дотримали.

Центральний райсуд Сімферополя кілька разів відпускав екс-депутата з-під варти, а прокуратура відразу ж затримувала, пояснюючи свої дії порушенням чергової кримінальної справи.

За підрахунками адвоката Файнгольда Ірини Неналтовської, бізнесмен провів під вартою 44 дні.

У серпні його відпустив на свободу Ялтинський міськсуд.

За даними ЗМІ, бізнесмен — один із найбагатших людей Криму.

Нагадаємо, що Файнгольд звинувачується у шахрайському привласненні коштів сімферопольських і євпаторійських підприємців на суму понад 600 тис грн. і більше 230 тис грн. відповідно.

3 червня Центральний районний суд Сімферополя відпустив обвинуваченого у шахрайстві кримського бізнесмена Файнгольда під заставу у 600 тисяч гривень.

Гроші внесла його адвокат Неналтовська. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!