Франція набралася кредитів на 7 трильйонів євро

Понеділок, 21 листопада 2011, 20:32

Франція взяла сьогодні на міжнародному ринку кредити загальним обсягом 7,005 трлн євро.

Про це повідомило агентство Франс Трезор, що перебуває у віданні міністерства економіки та здійснює управління державним боргом країни, передає ИТАР-ТАСС

Кредити взяті на 12, 25 і 47 тижнів.

Дана операція була запланована і оголошена заздалегідь.

Реклама:

Незважаючи на великий розмір кредитів, вони, на думку фінансових експертів, не досягають того рівня, який відповідав би нинішнім вимогам державних інвестицій з боку компаній і підприємств країни.

Великий випуск державних облігацій був терміново необхідний Франції для того, щоб трохи заспокоїти ринки, які побоювалися поширення на країну кризових явищ з ряду держав єврозони.

Також їх побоювання викликають безперервні чутки про можливе зниження кредитного рейтингу Франції з нинішньої позначки ААА, що означатиме подорожчання кредитів.

Про можливість такого кроку Францію вже повідомило рейтингове агентство Moody's.

На думку його експертів, обсяг державного боргу і низькі перспективи економічного зростання призвели Францію до того, що серед шести європейських країн з кредитним рейтингом ААА саме вона має найгірші основні показники для збереження кредитного статус-кво.

"Високі витрати на обслуговування кредитів і позик, що зберігаються протягом тривалого періоду часу, збільшують фінансові проблеми, з якими стикається французький уряд на тлі погіршення прогнозу зростання економіки, що загрожує наслідками у вигляді негативного кредитного прогнозу", - наголошується в заяві Moody's.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: