Єврокомісія: S&P допустило "дуже серйозну" помилку щодо Франції

П'ятниця, 11 листопада 2011, 20:53

Єврокомісар з внутрішнього ринку Мішель Барньє назвав "дуже серйозною" помилку міжнародного рейтингового агентства S&P, яке в четвер направило низці абонентів повідомлення про нібито зниження рейтингу Франції.

Про це повідомляє Finance.

Французький регулятор фінансових ринків (AMF) проводить розслідування відносно S&P, яке в четвер визнало, що автоматично направило низці абонентів свого порталу повідомлення, згідно з яким рейтинг Франції був нібито змінений.

У S&P стверджують, що це сталося "через технічну помилку", а кредитний рейтинг країни залишається на позначці "ААА", прогноз - "стабільний".

Реклама:

"Цей інцидент дуже серйозний. Він показує, що в поточній, вкрай напруженій і нестабільній ситуації на ринках, учасники цього ринку повинні демонструвати точність і особливе відчуття відповідальності", - цитує агентство France-Presse заяву єврокомісара.

Єврокомісар виступає за реформу використання рейтингів. На наступному тижні він має оприлюднити свої пропозиції з цього питання від імені ЄК.

Барньє пропонував зобов'язати банки перестати автоматично оцінювати ризикованість інвестицій через рейтинги міжнародних агентств.

Він також хотів підвищити вимоги до банків, спрямовані на проведення ними власних оцінок ризиків замість автоматичної довіри зовнішнім рейтингам.

На даний час банки мають так звані інвестиційні декларації, які регламентують обсяги інвестицій в ті чи інші активи в залежності від рівня їх міжнародного рейтингу.

Барньє також повідомляв, що Єврокомісія розглядає можливість дозволити урядам країн, рейтинги яких були знижені, перевіряти достовірність і точність даних, використаних міжнародними рейтинговими агентствами.

Він також хотів запропонувати заборону на присвоєння рейтингів країнам, які користуються зовнішньою підтримкою в єврозоні (Греція, Ірландія і Португалія).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!