В S&P помилково "знизили" рейтинг Франції

П'ятниця, 11 листопада 2011, 09:29

Рейтингове агентство Standard & Poor's оголосило помилково про зниження рейтингу Франції в четвер увечері, ще більше налякавши інвесторів, які і так нервували через боргову кризу в Італії і всій єврозоні.

Помилкове повідомлення про зниження французького рейтингу, яке, за словами S&P, було надіслано кільком клієнтам агентства, породило наростання побоювань, що боргові проблеми Європи охопили другу за величиною економіку регіону, повідомляє агентство Reuters.

Це сприяло тому, що для облігацій Франції 10 листопада стало найгіршим днем з моменту запуску єдиної валюти в обіг - прибутковість десятирічних паперів виросла за день до рівня 3,45% з 3,15% на відкритті торгів.

У заяві, опублікованій через дві години після помилкової розсилки, S&P повідомило, що агентство не має наміру робити будь-яких дій щодо Франції.

Реклама:

Французькі політики та регулятори швидко відреагували, побоюючись, що їхні зусилля щодо підтримання довіри до фінансів країни були поставлені під загрозу.

"Ми не допустимо, щоб будь-які негативні повідомлення надходили на ринок", - заявив міністр фінансів Франції Франсуа Баруан.

"У нас є стратегія і зобов'язання зі скорочення дефіциту", - додав міністр.

Він назвав помилку S&P "досить шокуючою" і попросив регуляторів провести розслідування її причин і наслідків.

Французький фінансовий регулятор AMF відразу після цього почав розслідування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: