"Газпром" розпочав будівництво сховища для "Північного потоку"

П'ятниця, 11 листопада 2011, 09:08

10 листопада ВАТ "Газпром" розпочало будівництво Бєднодем’яновського підземного сховища газу (ПСГ), яке буде задіяне у забезпеченні експортних поставок газу, зокрема, по газопроводу "Північний потік".

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланнм на прес-службу "Газпрому".

"ПСГ увійде до числа найбільших об'єктів зберігання газу в Росії і стане одним із базових сховищ для покриття сезонної нерівномірності споживання газу (зокрема, у періоди аномальних похолодань) у центральній частині країни. Крім того, ПСГ буде задіяне у забезпеченні експортних поставок газу, зокрема, по газопроводу "Північний потік", - зазначається у повідомленні.

Бєднодем’яновське ПСГ створюється у водоносних структурах на кордоні Пензенської області і Республіки Мордовія.

Реклама:

У рамках будівництва передбачено спорудження компресорної станції (КС) потужністю 30 МВт, установки підготовки газу і газозбірних пунктів, буріння і підключення 127 експлуатаційних свердловин.

ПСГ вводитиметься в експлуатацію поетапно. До сезону відбору 2015-2016 років, коли сховище розпочне роботу, планується ввести активну місткість на 2 млрд. куб. м газу, КС і 41 експлуатаційну свердловину.

До осінньо-зимового періоду 2019-2020 років передбачено виведення сховища на проектні показники: активна місткість - 5 млрд. куб. м газу, максимальна добова продуктивність на початок сезону відбору - 70 млн. куб. м, середньодобова продуктивність у грудні-лютому - 43 млн. куб. м.

Як повідомлялося, 8 листопада в експлуатацію введена перша нитка газопроводу "Північний потік".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: