"Регіонал" пропонує "подарувати" 2 мільярди оборонпрому

Вівторок, 1 листопада 2011, 14:27

У Верховній раді зареєстровано проект закону №9346 від 26 жовтня 2011 року "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств оборонно-промислового комплексу".

Ініціатором законопроекту виступив народний депутат від Партії регіонів Владислав Забарський, передає DT.UA.

Документ передбачає, зокрема, списання боргів державних підприємств оборонно-промислового комплексу (ОПК), в тому числі казенних підприємств, які включені до складу Державного концерну "Укроборонпром".

Автор законопроекту наголошує на необхідності ухвалення документу у зв’язку зі "складним фінансовим станом, в якому знаходяться зазначені підприємства, який значною мірою пов'язаний з недостатнім завантаженням підприємств ОПК державним оборонним замовленням".

Реклама:

Загальна сума заборгованості становить 1,8 мыльярда гривень, в тому числі:  248, 6 млн грн – заборгованість перед державним бюджетом;  366,1 млн грн – заборгованість перед державними цільовими фондами;  146,3 млн грн – заборгованість за комунальні послуги;  1,054 млрд грн – заборгованість за банківськими кредитами.

Крім того, законопроект передбачає встановлення мораторію на порушення провадження у справі про банкрутство підприємств оборонно-промислового комплексу та здійснення примусової реалізації майна зазначених підприємств строком на три роки з дня набрання чинності цим законом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!