Укрексімбанк позичить 200 мільйонів під держгарантії

Вівторок, 4 жовтня 2011, 18:33

Верховна рада ратифікувала гарантійну угоду між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, що виділяє 200 мільйонів доларів у рамках проекту з енергоефективності.

За закон про ратифікацію гарантійної угоди між Україною та МБРР проголосували в четвер 299 народних депутатів із 391 зареєстрованого у залі, , повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Проект енергоефективності спрямований на фінансування заходів, які сприятимуть поліпшенню ефективності енергоспоживання українських підприємств і скорочення питомої ваги традиційних енергоносіїв в структурі стану навколишнього середовища.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, в рамках проекту з енергоефективності, передбачається залучення Укрексімбанком позики МБРР на суму 200 мільйонів доларів під гарантії Україні до 30 років з шестирічним пільговим періодом.

Реклама:

В рамках проекту передбачається надання українським підприємствам, у тому числі постачальникам комунальних послуг середнього і довгострокового фінансування виробничих потреб: інвестиційне кредитування, у тому числі через відібрані комерційні банки-учасники.

При цьому, наголошується, що обслуговування і погашення позики буде здійснюватися Укрексімбанком, як безпосереднім позичальником.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!